Skip to content Skip to footer

13 jarig meisje aangerand in Brussel

Na het volgen van een sportles in het Sportcentrum van Neder-Over-Hembeek in Brussel, verliet een 13jarig meisje van joodse oorsprong samen met haar vriendin het centrum, richting huiswaarts.


 


Op dat ogenblik ontstond er een woordenwisseling met vijf andere meisjes (van Marokkaanse oorsprong ) van de sportles. Het joodse meisje zei dat ze het beu was dat men haar geen respect toonde door allerlei beledigingen tegen haar en haar familie.


 


Als antwoord kreeg zij « ta gueule » (« houd uwe mond ») toegesnauwd. Waarna een van de meisjes aan de leidster van de groep zei : « ce n’est qu’une sale juive » (« het is maar een vuile Jodin »).


 


De leidster is dan naar het joodse meisje gestapt en heeft haar tweemaal een mep in haar gezicht gegeven.


 


Wanneer het slachtoffer wou vertrekken en problemen vermijden, heeft de leidster nogmaals herhaald : « ferme ta gueule sale juive et retourne dans ton pays » (« houd uw bakkes vuile Jodin en keer terug naar uw land ») en dan hebben zij haar met hun vijven aangevallen, bij haar vastgepakt en haar hoofd tegen een knie geslagen. Zij kreeg klappen van alle kanten. Zij probeerde zich te verdedigen maar kon niet bewegen.


 


In staat van schok, lichamelijk en psychologisch, is zij bij de politie van Brussel klacht gaan indienen. De aanranders werden geïdentificeerd en zullen ondervraagd worden.


 


(PV n° BR.43.LL.140298/2011)

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now