Skip to content Skip to footer

Aansporing tot het afslachten van de Joden in een artikel op de webpagina van de Vereniging van de Arabische studenten in Europa.

Op die webpagina is een artikel gepubliceerd van ene Brahim Harchaoui met als titel « Palestina: Twee staten-oplossing of bevrijding ? ».


 


Daarin kunnen we lezen dat de Joodse kolonisten die de ruggengraat vormen van het zionistisch project moeten worden verdreven in het kader van de bevrijding van Palestina.


 


Dit is de volledige tekst, overgenomen van die webpagina. 


 


« (…) Dit betekent overigens dat de joodse kolonisten die sinds 1882 de ruggengraat vormen van het zionistisch project moeten worden verdreven in het kader van de bevrijding van Palestina. Dit geldt eveneens voor collaborateurs die in het Israëlisch leger of andere veiligheidsdiensten dienen en alle anderen die in welke mate dan ook met de kolonisator hebben samengewerkt. Zij moeten plaats maken voor de legitieme bezitters van Palestina die met miljoenen als vluchtelingen hun recht op terugkeer naar hun steden en dorpen blijven claimen. Het verdrijven van de kolonisten en collaborateurs heeft te maken met een zuiver beginsel van de dekolonisering. Joden die aan de kant van de gekoloniseerden staan kunnen in een post-koloniale toestand rekenen op een verblijf in Palestina als volwaardige burgers. In dit opzicht kunnen we refereren naar sommige voorbeeld figuren zoals de anti-zionistische rabbijn Moshe Hirsch die de minister van Joodse Zaken van de Palestijnse Autoriteit was in 1994 of de joods-Marokkaanse activist Sion Assidon, die zich volledig schaart achter het recht van terugkeer en het  gewapend verzet. Maar in een fase waar de bevrijdingsstrijd gevoerd wordt moet het verdrijven van de kolonisator en zijn handlangers de belangrijkste drijfveer zijn van het verzet. Net als de pieds-noirs en de harki’s in Algerije hebben de joodse kolonisten en de collaborateurs in Palestina twee keuzes: La valise ou le cercueil ! (…) »


 


De tekst werd overgemaakt aan het Centrum voor Gelijkheid van Kansen.


 


http://arabstudentsleague.blogspot.com/2010/05/palestina-twee-staten-oplossing-of.html

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now