Skip to content Skip to footer

Agressie tegen een jonge orthodoxe jood in Brussel

Rond 8u ’s avonds reed een jonge orthodoxe jood van 23 rond met een vrachtwagen op de Waversesteenweg in Elsene.


 


Bij een manoeuvre raakte hij per ongeluk een auto.


 


Omdat hij niets gemerkt had, vervolgde hij zijn weg.


 


De auto die achter de vrachtwagen reed baande zich een weg langs de vrachtwagen en stak hem voorbij.


 


Toen de jonge vrachtwagenbestuurder zag wat de automobilist van plan was, zette hij zijn vrachtwagen zo kort mogelijk tegen de kant van de weg.


 


Toen de auto hem eenmaal voorbij was, blokkeerde hij de weg.


 


De jonge Jood is toen uit zijn vrachtwagen gestapt en de automobilist, die eveneens was uitgestapt, zei hem dat hij zijn auto beschadigd had.


 


De jongeman was een beetje verwonderd over de situatie, maar accepteerde toch om een vaststelling van de schade op te stellen.


 


Tijdens het invullen van het formulier waren zowel de autobestuurder als zijn vriendin erg agressief, dus vroeg de jongeman hen om kalm te blijven, vooral aan de vriendin van de autobestuurder.


 


Haar vriend heeft hem toen gezegd dat hij met hem bezig was en niet tegen zijn vrouw had te praten. Er waren enkele woordenwisselingen, zonder dat het een echte scheldpartij werd. Tot de vrouw de jongeman plots in het gezicht sloeg. Op de koop toe kreeg hij ook nog een tweede slag van haar vriend. Toen deze laatste zag dat de jongeman probeerde ervandoor te gaan, schopte hij hem hard tegen zijn rechterbil. Hij vertrappelde ook de kippa van de jonge jood die op de grond gevallen was en zei daarbij iets nauwelijks hoorbaars, iets als «met hun hoedje».


 


De vriendin van de bestuurder riep daarna: «Joden! Het is door jullie dat we oorlog moeten voeren!!». En haar vriend voegde daar nog aan toe: «Ik ga jullie allemaal wurgen, en spijtig dat het ongeluk geen 200m eerder gebeurd is!!» Zijn vrouw verklaarde ook nog: «Ik ga mijn neef opbellen, die zal je wel leren».


 


Er was ook nog een vriend van de jonge joodse man aanwezig bij de scène.


 


De autobestuurder maakte aanstalten om hem ook te slaan, maar zijn vriendin overtuigde hem dat niet te doen en hij stelde er genoegen in moordlustige gebaren te maken in zijn richting.


 


De jonge Joodse mannen zagen toen hun kans schoon om zich van de plaats te verwijderen en belden de politie om een klacht in te dienen.


 


De vrachtwagenbestuurder heeft aan de politie gemeld dat er een getuige van het hele gebeuren was, maar de agent heeft niet openlijk besloten om verder gehoor te geven aan deze informatie.


 


(PV n° BR.43.LL.012373/2009)

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now