Skip to content Skip to footer

Antisemitische aanranding door een europese functionaris te Brussel.

Het slachtoffer, een italiaanse functionaris, hoofd van een dienstafdeling van de europese Commissie, bevond  zich om 23u50 met vrienden in een italiaans café in de Aarlenstraat te Brussel (europese wijk),  toen een man,  eveneens europees functionaris,  die een metalen bord droeg met de naam van Mussolini erop,  haar benaderde.

Toen zij hem haar verbazing uitte, maakte de man haar uit als «vuile jodin », nam zijn bord met beide handen vast, sloeg haar daarmee in het aangezicht en probeerde haar bij haar keel vast te pakken om haar te wurgen.

Terwijl kennissen van het slachtoffer probeerden tussenbeide te komen om haar te verdedigen, bleef de aanrander naar haar terug gaan om haar te slaan en bleef antisemitische scheldwoorden naar haar schreeuwen (zoals o.a. « Hitler had alle Joden moeten vermoorden »).

Het slachtoffer liep hoofdwonden en een hersenschudding op, klacht werd neergelegd.

Volgens de pers (Le Soir, 02/09/2015), heeft het Parket van Brussel bevestigd dat de feiten het onderwerp vormden van een gerechtelijk onderzoek.  Bewakingscameras zouden het verloop van de agressie eveneens bevestigen.

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now