Skip to content Skip to footer

Antisemitische bedreigingen en beledigingen tegen jonge Joden in Antwerpen


Zondag middag, 23 maart 2008 rond kwart voor vijf  in het Albertpark te Antwerpen waren een groep jongeren van de Bne Akiva aan het spelen met een bal. Er waren er ongeveer 20 kinderen, meisjes en jongens van 12 tot 16 jaar.


 


Toen er plots een man aan kwam met 2 honden die niet aan de lijn waren. De man kwam richting de kinderen die aan het spelen waren. Hij stoorde met zijn 2 honden de kinderen. En ineens zomaar in het niks begon de man de kinderen uit te schelden met antisemitische opmerkingen.


 


Hij begon in het Engels te schelden: « shit jew, fucking jews,… ». Hij zei ook dat de joden in hele wereld problemen maken en hij bleef maar voort schelden.


 


Door zijn agressieve gedrag joeg hij de kinderen weg van het park.


 


Toen riep hij aan de kinderen, kom vecht tegen mij, bangerikken.


 


Dan belde één van de verantwoordelijken de politie op en richtte zich naar de man om te zien wat juist het probleem was. Maar die antwoordde niet en zei in het frans aan zijn honden « bouffez les Juifs, bouffez. »


 


De man beledigde degene die met hem kwam praten en bedreigde hem om met hem te vechten. Hij riep in het Engels « vecht als een man, ik zal je verrot slaan ».


 


Op die moment werd de man agressiever maar de politie kwam terplaatse wat de man gekalmeerd heeft.


 


De politie stuurde de man weg van het park en een proces verbaal werd gesteld voor die man.


 


(PV nr: AN.56.LB.038211/2008)

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now