Skip to content Skip to footer

Antisemitische beledigingen en bedreigingen tussen buren in Antwerpen


Vrijdag om 15u45 bevond Mevrouw L., 52 jaar oud en van Joodse oorsprong, zich in de file van de kassa in de Delhaize, gevestigd op de Plantijn en Moretuslei.

Voor die dame, was er een oudere dame die al haar tijd nam met de winkelbediende. Achter Mevrouw L. bevond zich Mijnheer D., haar buur.

Na ongeveer 20 minuten, als het Mevrouw L. beurt was, begon Mijnheer D. haar te beledigen. Hij riep met luide stem:

«
 Wie denk je dat je bent, jij vuile jood. We kennen jullie en we hadden jullie moeten kapotmaken, we hadden jullie volk moeten kapotmaken. Ik heb hier al meer dan een kwartier moeten wachten. Omdat je joods bent denk je dat je alles mag doen ? Ik weet wat je allemaal op je appartement doet, jij vuile jood. Maak dat je weg komt, ik sla je dood, vuile jood. ».

Als gevolg van deze Antisemitische beledigingen en bedreigingen, werd de winkelverantwoordelijke erbij geroepen. Hij vroeg Mijnheer D. zich te kalmeren. Op het ogenblik dat mevrouw L. de winkel verliet, was Mijnheer D. gekalmeerd.

Verder, op het kruispunt Plantijn Moretuslei en Kroonstraat, wachtte Mijnheer D. Mevrouw L. op.Wanneer zij op zijn hoogte gekomen was, begon hij haar opnieuw te beledigen en bedreigde hij haar met slagen, met bewegingen van zijn armen.

Om de situatie niet erger te maken, is Mevrouw  L. sneller gaan lopen en negeerde zede beledigingen en bedreigingen die ze nog steeds te horen kreeg.  Ze vroeg dan aan een voorbijganger haar naar haar appartement te begeleiden.Uiteindelijk toen Mijnheer D. verdwenen was, begaf ze zich naar het Politiekantoor om klacht in te dienen. De winkelbediende en de verantwoordelijke van de Delhaize hebben aanvaard om in haar voordeel te getuigen.


 


(PV n° AN.56.LB.024676/2008)


 

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now