Skip to content Skip to footer

Antisemitische beledigingen vanwege een taxichauffeur aan een klant

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een taxi van de firma « Taxis bleus » opgeroepen voor een rit door iemand vanuit de karaoké bar « 102 » in Elsene dicht bij de VUB. Toen hij ter plekke kwam, rond 5u s’morgens, waren zijn klanten reeds met een andere taxi vertrokken.


 


Waarna de achtergebleven chauffeur zich het telefoonnummer van de klant bezorgde en hem opriep. Toen hij op de voice-mail terecht kwam liet hij het volgende (moeilijk hoorbaar) bericht achter: « Enfant de chien va, sale juif, rabbin pourri » (« Hondenkind, vuile jood, bedorven rabbijn »).


 


Het slachtoffer van deze antisemitische boodschap, die trouwens niet joods is, reageerde door haar oproeper terug te bellen. Wanneer zij besefte dat haar oproeper de taxi chauffeur van de « Taxis bleus » was, belde zij naar de firma om hen van de situatie op de hoogte te brengen. Er werd haar uitgelegd dat zij dit rechtstreeks met de chauffeur moest regelen daar hij een zelfstandige was, en de firma enkel dienst deed als telefooncentrale.


 


N.A.V. deze verwijzing heeft het slachtoffer de politie van Vorst opgeroepen die haar de verschillende mogelijke procedures heeft uitgelegd. Daar zij geen zin had aan een verzoeningsprocedure of een proces te beginnen; besluit het slachtoffer geen klacht in te dienen maar een schrijven te richten aan de telefooncentrale « Taxis bleus », waarin zij hen uitlegt dat zij, door niet te reageren en met zulke chauffeurs te werken, zij letterlijk hun imago vernielen.


 


Door de pers gecontacteerd, zei de taximan eerst geen boodschap te hebben achtergelaten,  in een nieuwe versie verklaarde hij: « C’était peut-être sous le coup de la colère, mais il n’y avait aucune volonté antisémite. » Het was misschien onder invloed van de woede, maar er was geen antisemitische bedoeling bij »).


 


Bronnen :


Blog van het slachtoffer : http://storify.com/joanroels/quand-taxi-bleu-insulte-les-clients


Le Soir, 13 juli 2011.

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now