Skip to content Skip to footer

Antisemitische commentaar op het forum van “7sur7”

In het artikel «Des briques jetées sur les visiteurs du Mémorial des martyrs juifs » (vertaling: Stenen gegooid op bezoekers van het Monument ter herdenking van Joodse Slachtoffers) die op 15 september 2014 verscheen, kon men volgende commentaren terugvinden:

« Mister_Spandex » zegt « @BEFAS: Iedereen weet aan wie de Belgische Joden trouw zijn. Joods zijn is al voldoende om recht te krijgen op de Israëlische nationaliteit. Israël heeft niet liever dan dat zo veel mogelijk Joden daar gaan wonen. Zionisme is een van de grootste kankers van de mensheid, samen met het Islamisme. Zolang religie voor politieke doeleinden wordt gebruikt, zal de situatie niet veranderen!” (16/09/14 09h57).

« Gloria » zegt « Herdenkingsplaatsen, musea, synagogen, scholen, ze hebben allemaal politie op post. Wat voor een budget gaat er allemaal verloren voor die zogezegde instituties! Ze hebben geld genoeg om veiligheidsagenten op eigen kosten in te huren zonder dat er arme belgen voor deze immigranten moeten betalen. 75 jaar na de oorlog wordt het tijd dat al die musea en herdenkingsplaatsen uit ons land verdwijnen. Laat ze dat maar in Israël gaan doen. En de Belgen die in de kampen zijn omgekomen, hebben zij musea of herdenkingsplaten?? » (16/09/14 08h10).

Een deel van de opmerkingen werden gemodereerd nadat ze door andere gebruikers werden gemeld. Het verslag werd doorgestuurd naar het Interfederaal Gelijkekansencentrum.

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now