Skip to content Skip to footer

Antisemitische commentaren op een Belgische voetbalforum

Op de website, www.voetbalkrant.com, een belangrijke Belgische sportwebsite, met 400.000 paginaviews per dag, staan bijzonder antisemitische hatelijkheden te lezen. Deze commentaren werden gepost door geregistreerde bezoekers die zich van schuilnamen bedienen.


 


Als men een eerste keer over kankerjoden begint probeert een andere bezoeker de zaak  in te tomen en schrijft:  « Ik weet dat je het niet tegen echte joden bedoeld(maar tegen Ajaxfans) maar zulke woorden horen niet thuis op een voetbalforum » luidt het een eerste keer: « Toch wel hoor , ik haat alles wat joods is of ermee dweept dus natuurlijk zeer zeker ook die ‘echte’ joden met hun leugens over een zogenaamde holocaust enz maar ja dat heeft wrs niet veel meer te maken met voetbal. Maar ik ben anti joden for life! Smerige stinkende lookvreters en bende pedofielen zijn het , daarom lijken ze allemaal zo op elkaar die torarukkers! »


 


Dit soort uitspraken wordt ook herhaald bij volgende postings.


 


Het Forum der Joodse Organisaties (FJO) is op de hoogte van deze feiten en liet weten een klacht over te maken aan het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. Op 12 januari 2012, een eenvoudige klacht werd bij Parket Mechelen ingediend.

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now