Skip to content Skip to footer

Antisemitische liederen van FC Brugge supporters

Verscheidene keren, o.a. tijdens ontmoetingen met rivaal RSC Anderlecht (26/08 en 20/12) hebben FC Brugge supporters antisemitische liederen gezongen. Zo heeft men de volgende woorden kunnen horen: “Mijn vader zat bij de commando’s, Mijn moeder bij de SS, En samen verbanden ze Joden, want joden die branden de best”.

Reeds in 2017 hadden de leiders van de club de supporters gevraagd niet meer volgende lied in de tribunes te zingen: “Al wie niet springt is een jood”

Het CCOJB heeft geregeld gereageerd, zowel jegens de clubs als jegens de sportfederaties ivm antisemitische liederen die tijdens de matchs worden gezongen.

De Brugse club heeft gereageerd op de publicatie van de video als volgt : “Heden is er een videogram online verschenen dd 26 augustus 2018 waarin antisemitische liederen werden gezongen. Het gaat over een klein groep, aanwezig tijdens de match Club Brugge- Anderlecht, die deze verachtelijke woorden hebben verspreid. Enkele dagen na deze ontmoeting, werd Club Brugge van deze feiten op de hoogte gebracht door haar eigen supporters en stewards. De Club heeft de verantwoordelijke mensen kunnen identificeren en heeft hen uit haar stadium uitgesloten vooraleer zij tegen hen gerechtelijke stappen onderneemt. De Club veroordeelt handelingen van die aard met kracht en wenst zich daarvan hierbij te distanciëren. Dergelijk gedrag is onaanvaardbaar bij Club Brugge”.

https://www.dhnet.be/sports/football/division-1a/fc-bruges/le-chant-scandaleux-des-supporters-du-fc-bruges-nos-parents-brulaient-des-juifs-la-ligue-belge-contre-l-antisemitisme-et-le-club-bruges-condamnent-5c1a1a2acd70e3d2f7556b03

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now