Skip to content Skip to footer

Antisemitische meldingen op de website Zita.be

In het kader van een politiek debat, publiceerde een gebruiker antisemitische commentaren op de website Zita.be, een informatiewebsite van Telenet.

 

« nu gai k nog even wat foto’s bekijken van uitgemergelde en in de wachtrij staande joodse kakkerlakken die gaan opgestookt worden, en dan nog wat genieten van gebakken vleesgeur, nietwaar Michael Freilich, het smerigste voorwerp in het heelal. » .

 

« ik wil ook een cordon, neen ik wil opnieuw gaskamers, zodat dat walgelijke vieze stinkende voorwerp van hierboven ook eens een lekkere douche kan gaan nemen (voor de stinkende joodse hui dis er niets beter dan Zyklon B) Alles wat die vuile stinkende vieze rotjoden niet aanstaat moet in een cordon.Adolf, jij was goed bezig, maar jij mocht niet verder doen ! ».

 

Telenet bracht een klacht in bij de Federale Computer Crime unit, cybercrime cel van de federale politie.

 

De vennootschap is ook aan een interne enquête begonnen om er achter te komen hoe een dergelijk commentaar niet gefilterd is geweest. Aan zijn kant heeft het Forum der Joodse Organisaties een klacht ingediend bij het Centrum voor gelijkheid van kansen.

2012-10-05 (1)
Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now