Skip to content Skip to footer

Antisemitische opmerkingen op de Facebook pagina van de PS groep in De Kamer

N.a.v. een artikel verschenen op de Facebook pagina van de PS groep in de Kamer betreffende (ontkende) informatie als zou Israël het water afgesloten hebben in de bezette gebieden, kon men verschillende antisemietische commentaren ontdekken en ook met referentie naar de Nazi’s:

  • Anton Elftemios : « c’est un putain de peuple de crapules, maudit qu’ils sont, partout où ils passent ils ne sèment que malheur et conflit. Démons… » (« Het is een crapule hoerenvolk, vervloekt dat ze zijn, en waar ze doortrekken zaaien ze enkel ongeluk en conflict. Duivels…»)
  • Patrick De Clercq « Pays de la honte ils sont pires que les nazis» (« Land van schaamte, ze zijn erger dan de nazi’s »)
  • Myriam Doyen « Je maintiens, des chiens ces Israéliens» (« Ik hou vol, honden die Israëliërs »)

Deze publicatie kwam na de vraag van Volksvertegenwoordigster Gwenaëlle Grovonius aan de Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Het werd op 16 juni op haar Facebook pagina gepost, alsook al op 15 juni als communiqué op die van de PS groep.

Op zondag 19 juni heeft de beheerder van de PS groep pagina, de publicatie verwijdert en de racistische en antisemitische opmerkingen veroordeeld. Hij heeft echter verzuimd te vermelden dat de oorspronkelijke informatie uitgezonden door Al Jazeera, die aan de basis lag van de vraag aan de Minister, intussen al door hem recht gezet werd in zijn antwoord van donderdag 16 juni.

20160616 – Page groupe PS – Israel coupe l’eau

220160616 – Page Grovonius – Israel coupe l’eau

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now