Skip to content Skip to footer

Antisemitische provocerende uitspraken op de VRT

Na de forel van Hitler in « Plat préféré » (Canvas 28.10.08), « het onschuldige gasfornuis » van « Man bijt hond » (één, 01.11.08) en de reclame voor « Weg met de Soete »  met een Hitlerchippendale als gids voor Berlijn (Canvas, 27.11.08), heeft de VRT-radio beslist om op 21 december 2008 zijn luisteraars op een satirische terugblik op het jaar te trakteren bij monde van 15 comedians.


 


Philippe Geubels, één van deze stand up comedians, liet in zijn sketch « Arbeit macht frei » weten « dat hij vindt dat ze [de Joden] een beetje overdrijven ». Hij betreurde het dat « de hoofdredacteur van Joods Actueel ervoor gezorgd heeft dat de forel van Hitler niet uitgezonden werd ». Meneer Geubels stelde zich ook de vraag: « Wat gaan ze doen als er hier in Antwerpen een groot gaslek is? De stad aanklagen voor provocatie? », en voegde hier nog aan toe: « Ik vind dat wat er gebeurd is heel erg is, maar ik denk ook dat dat vandaag niet meer zou gebeuren. De Joden zijn ook veel slimmer geworden… Ze hebben zich over de hele wereld verspreid nu. Krijg die nog maar eens allemaal bij elkaar ! ». En als afsluiter kwam dan, onder luid gejoel en applaus van het publiek: « De meesten zitten trouwens in Amerika, dus met de trein kunnen we ze ook niet meer naar Duitsland krijgen ».


 


Het CCOJB (Comité de Coordination des Organisations Juives de Belgique (Coördinatiecomité van Joodse organisaties in België)) overweegt juridische stappen te zetten en heeft de Raad van Bestuur van de VRT en Vlaams Minister voor Media Kris Peters gevraagd deze misstappen te sanctioneren.


 


Bron: http://www.ccojb.be/publications/communiques/la-vrt-remet-le-couvert/

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now