Skip to content Skip to footer

Antisemitische uitlatingen als gevolg op een persbericht van Louis Michel

In zijn functie van Europees commissaris van ontwikkeling en internationale hulp, verklaarde Louis Michel expliciet dat Hamas voor een groot deel verantwoordelijk was voor de situatie in Gaza.


 


Als reactie op deze verklaring verschenen er meerdere antisemitische commentaren op verschillende websites.


 


Zo schreef  « Spiggy K » : « Je kan van Louis Michel als jood toch niet verwachten dat hij kant kiest tegen Israel? Ik vraag me wel af wat dit betekent voor de functie die hij uitoefent als commisaris voor internationale hulp. Gaat hij daarbij systematisch politieke of religieus geïnspireerde keuzes maken? »


 


http://indymedia.be/nl/node/31488


 


Ook al stamt Meneer Michel helemaal niet van het Joodse volk af, dit zou betekenen dat niemand die ook maar enigszins Joods zou kunnen zijn een publieke functie kan opnemen…


 


Verder lazen we op de website van de Vlaamse krant « Het Laatste Nieuws » andere antisemitische bedenkingen :


 


Pierre Maes, Schilde :  « Blijkbaar zijn er weinig mensen op de hoogte dat hijzelf Joods is ».


Aline D.S., Kapellen : « Dus al die dode babies en kindjes waarvan we foto’s gezien hebben, waren in werkelijkheid flinke tieners, Bar Hijja? Stop toch eens met je onzin, aub, en kom met échte argumenten. En Michel is inderdaad van Joodse afkomst. »


 


Albert Viane, Brugge : « Daarmee kiest Michel duidelijk partij voor zijn joodse vriendjes, hij moet in Knokke tijdens het weekend ook nog kunnen overeenkomen met zijn vriendjes, mocht hij de Israelisch met de vinger wijen, dan ou hij zichzelf niet meer buiten moeten tonen in Knokke-Zoute. Schandalig gewoon! Hij mag Belgie niet meer vertegenwoordigen in Europa, want hij spreekt voor zichzelf! ».


 


http://www.hln.be/hln/nl/1281/Israel-Palestina/article/detail/641825/2009/01/26/Louis-Michel-haalt-uit-naar-Hamas.dhtml


 


Er werd klacht neergelegd bij de verschillende internetsites en bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen.

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now