Skip to content Skip to footer

Antisemitische uitlatingen op de internetsite www.7sur7.be


Op de internetsite www.7sur7.be lokte het nieuws dat Israel aan Duitsland heeft verzocht veranderingen aan te brengen in de modaliteiten en de bedragen die Duitsland aan de overlevenden van de Shoah moet betalen, heel wat antisemitisch en revisionistisch commentaar uit.


 


Onder meer dat van ene Mark Lanegan van Doornik die verklaarde :


« Akkoord met Joe le Taxi : we hebben onze buik vol van de Shoah business. Israel wil verandering brengen in de herstelbetalingen ? OK !  Maar dat er dan ook verandering wordt gebracht betreffende een paar gevoelige punten (zoals de gaskamers). Dat men zegt wat er echt is gebeurd. Dat men zegt wat er werkelijk gebeurd is. De mensen verwarren verbrandingsovens met gaskamers. De verbrandingsovens hebben bestaan. Die dienden tot het verbranden van lijken. De gaskamers daarentegen…Ik zit nog altijd op bewijzen ervan te wachten. »


 


Een waakzame internetgebruiker liet  de auteur van deze boodschap weten dat hij een negationist was en dat zijn verklaringen strafbaar zijn.


 


Hij kreeg als antwoord : « Ik zeg niets schandalig of negationnistisch. Ik wil alleen dat de Geschiedenis waar wordt doorgegeven. Vergaar wat informatie over de gaskamers in de Verenigde Staten in de jaren 30 voor de ter dood veroordeelden. Voor zo’n gaskamer was enorm veel materieel nodig en het gebruik ervan was zeer ingewikkeld, dit alles om één persoon ter dood te brengen. Dus om duizenden Joden… Op de foto’s van de kampen heb ik nooit gaskamers gezien. Punt. »


 


De waakzame internetgebruiker heeft tevens een mail gestuurd naar de moderator van de site.


 


Hij toonde zich in die mail verontwaardigd over het publiceren van dergelijke uitlatingen en wees op het belang van waakzaamheid en efficientie bij het behandelen van de informatie en de commentaren die circuleren op de de site


http://www.7sur7.be/hlns/cache/det/art_650351.html?wt.bron=dossierArt6


 


Andere antisemitische uitlatingen werde opgemerkt vanwege ene Quentin Sadones (Ottignies) en ene  Michel Van Roy  (Orgiva-Spanje) in het kader van de artikelen betreffende de uitlatingen van Bart De Wever  over  de Shoa en de rol die de Antwerpse autoriteiten hebben gespeeld bij de deportatie van Joden.


http://www.7sur7.be/hlns/cache/det/art_646177.html?wt.bron=hlnRPArtikels en


http://www.7sur7.be/hlns/cache/det/art_639131.html?wt.bron=hlnRPArtikels


 


Ene Sadones levert ook antisemitisch commentaar in een debat dat handelt over een artikel gewijd aan Dieudonné.


http://www.7sur7.be/hlns/cache/det/art_614612.html?wt.bron=hlnRPArtikels


 


Heel wat reacties die over de grens van wat acepteerbaar is worden gepubliceerd op deze site.


 


De moderator verwijdert wel telkens weer na protest de betwiste teksten.


 


De teksten werden doorgegeven aan het Centrum voor de Gelijkheid van Kansen.

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now