Skip to content Skip to footer

Antisemitische uitspraken gedurende de “Rode kaart t.o.v. racisme en discriminaties”

Gedurende de dag “Rode kaart t.o.v. racisme en disciminaties- een initiatief van Emir Kir, Minister van de sport bij de Cocof (Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en de Strijd tegen Racisme) en de Belgische Voetbalunie (URBSFA)-hebben meer dan 400 jonge voetbalspelers zich verzameld om samen te spelen en om waarden van de sport te benadrukken eerder dan racistische slogans en scheldwoorden (vaak teveel aanwezig bij voetbal).


Tijdens deze gelegenheid en in zijn officiële voordracht heeft de secretaris van de Brabantse comité van de URBSFA helaas gezegd dat ” (…) racisme niet het voorrecht van een gemeenschap is (…)”.


Zijn mening dewelke hij later zal bevestigen gedurende een interview, wanneer hij terugkomt op de zaak Maccabi-Haren (cf. antisemitische incident op 31/10/2004) en zegt : “Wat onaanvaardbaar is, is dat ze gebruik hebben gemaakt van hun relaties omdat ze geld bezitten en de belangrijkste werkplaatsen bekleden! We waren gedwongen een ploeg te sanctioneren ten gevolge van 2,3 jongeren van 15 jaar die niet wisten wat ze zeiden”.


(bron : La capitale, 29 augustus 2005) 
 

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now