Skip to content Skip to footer

Antisemitische uitspraken op Facebook

In het kader van een gesprek op de Facebook pagina van het Vlaamse dagblad « Gazet van Antwerpen » betreffende de aanhouding van twee mannen die foto’s namen van para-commando’s die Joodse sites beschermden in Antwerpen, kon men antisemitische commentaren lezen.

De ene beweert dat diegene die niet Joods zijn dieren zijn die zullen branden in de hel, terwijl de andere uitlegt dat als de Joden in zulke mate beschermd worden door Bart De Wever, dat is omdat hij betaald wordt in ruil voor privileges :

  • « Mert Kçk: Geloof van de joden: iedereen die geen jood is, is een dier dat zal verbranden in hel. Leuk om ze te beschermen “paradieren” »,
  • (…),
  • « Ahmed Ouarzazate: Mert je moet u nie moe maken….je praat tegen bende racistjes waarmee je geen dialoog kan houden. En Bartje beschermt de Joden alleen maar omda hij er genoeg voor krijgt betaald onder tafel, geen enkele Belg die zich afvraagt waarom in België ALLEEN de Joden worden beschermt zoals hun synagoges, scholen, diamantzaakjes enz enz …… Dat is omdat Bartje nie kijkt naar belang van de Belg maar enkel eigenbelang ».

Deze commentaren werden van de Facebook pagina van « Gazet van Antwerpen » gehaald.

Het signalement werd doorgegeven aan het Interfederaal Centrum voor Gelijkheid van Kansen.

https://www.facebook.com/Gazetvanantwerpen/posts/10152895721852891
http://www.gva.be/cnt/dmf20150123_01489482/twee-mannen-gearresteerd-die-foto-s-maakten-van-para-s?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=gva&utm_content=article&utm_campaign=seeding

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now