Skip to content Skip to footer

Antisemitische verklaringen op www.politicsinfo.net

Op het forum van de internet site www.politicsinfo.net werden verschillende antisemitische opmerkingen in verband met een bericht ontdekt waarvan het onderwerp is : « Hoeveel Joden passen er in 1 gaskamer ? ».


De vraag, dubbelzinnig, werd gesteld naar aanleiding van een studie van een Nederlandse geschiedenis leraar, eveneens gepubliceerd in de P-magazine de week van 31 maart 2008.


 


Op basis van deze vraag, die voor bepaalde mensen duidelijk een in vraag stelling van het aantal vermoorde Joden laat uitschijnen en een minimaliseren van de gruwelijkheden gepleegd tijdens de Shoa, minimaliseren die strafbaar is volgens de wet van 23 maart 1995, heeft tot gevolg gehad dat een aantal deelnemers op het forum antisemitische commentaren hebben geplaatst.


 


Men kon er bijvoorbeeld ook raadsels lezen die van zeer slechte smaak getuigen zoals : « Hoe krijg je 20 Joden in een 2pk ? 2 van voor et 2 vanachter en 16 in de asbak ».


 


De moderator van deze site werd op de hoogte van hun gedrag gesteld maar heeft niet onmiddellijk gereageerd. Ten gevolge van een latere tussenkomst van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen werden deze antisemitische verklaringen verwijderd.


 


http://www.politicsinfo.net/forum/about47162.html

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now