Skip to content Skip to footer

Antisemitisme in een Brugs café

Een 64-jarige Amerikaanse Jood, die op doorreis was in Brugge, werd geconfronteerd met een antisemitische daad in het café-restaurant “Le Panier d’Or”.


Toen hij zijn hoed verwijderde, en zijn keppeltje zichtbaar werd, liet de ober hem verstaan dat : « wij serveren hier geen Joden, ERUIT! ». Waarop de man het etablissement verliet. De kelner schreeuwt hem nog na: « eruit, er uit! »


Toen hij een klacht wilde indienen bij de politie, wilde de beamte hem niet helpen in het Engels en liet hem duidelijk verstaan dat hij zijn verhaal niet geloofde. Een tweede agent snelde hem ter hulp, maar liet hem geen klacht indienen in het Engels, er werd wel een verhoor afgenomen.


De professor wilt een klacht indienen bij het Comité P. De Brugse burgemeester, Patrick Moenaert heeft zich al geexcuseerd voor ieder ongepast gedrag, en stelt een intern onderzoek. Er kwamen ook al reacties van de gouverneur van West-Vlaanderen, de directeur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en het Brugse Ministerie van Toerisme.


Dit incident wordt onderzocht en is gepubliceerd onder voorbehoud.


 (PV n° BG.56.L1.001531/2008)


http://www.joodsactueel.be/p1h.html

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now