Skip to content Skip to footer

Bestoking en antisemitische beledigingen naar een Joodse famillie in Ukkel


Burenproblemen : een conflict ontstond tussen een oudere dame wonende op de vijfde verdieping van een flatgebouw in Ukkel (Mevrouw X) en haar buurvrouw, Mevrouw Y van Joodse afkomst, wonende op de eerste verdieping.


 


Een paar maanden geleden, voordat de hier onder beschreven feiten zich voordeden, had Mevrouw X al aan een van haar buren gezegd dat Mevrouw Y een « vuile Jodin » was.


 


Ze beweerde dat de problemen (lift etc) zijn begonnen sinds dat het gezin van Mevrouw Y zijn intrek had genomen in het flatgebouw.


 


Ze ging er toe over een lijst aan te leggen van het aantal vuilniszakken van Mevrouw Y.


 


Op een dag werd ze erop betrapt aan de flatdeur van Mevrouw Y te proberen af te luisteren wat er binnen in de flat werd gezegd of gebeurde.


 


Op vrijdag 29/08 riep Mevrouw Y de lift aan.Bij het openen van de liftdeur,  stootte ze op  Mevrouw X tegen die haar ervan beschuldigde haar liftsleutel te hebben gebroken op het moment dat ze de lift aanriep (de lift geeft direkt toegang tot  haar appartement).


 


Gezien het absurde van haar betichting en de repetitieve bestokingen van Mevrouw X heeft Mevrouw Y haar gevraagd te stoppen met het bestoken en het het  begluren.


 


Ze voegde er aan toe dat  antisemitisme door de Belgische wet verboden is.


 


Daarop heeft  Mevrouw X  gerelikeerd: « Ga maar terug van waar dat ge vandaan komt. Jullie zijn mensen zonder enige opvoeding en als wij antisemieten zijn, is het door mensen zoals u. » 


 


Mevrouw Y  heeft daarop Mevrouw X laten staan  en heeft  de trappen inplaats van de lift genomen.


 


Op zondag, is Mevrouw Y naar de politie gegaan  om  klacht in te dienen.


 


De politie heeft haar verhoord maar geen klacht opgenomen.


 


Op maandag 1 september heeft een wijkagent Mevrouw X bezocht om haar over een en ander te onderhouden.


 


Sindsdien is de situatie gekalmeerd.

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now