Skip to content Skip to footer

Brusselse juwelierszaak beklad met antisemitische tags

Het uitstalraam van een juwelierszaak in de Bascule galerij in Brussel werd door een jonge vrouw beklad met behulp van een graffitti spray. Alvorens de benen te nemen schreeuwde die vrouw antisemitische en pro-palestijnse slogans zoals : « Hier, dit is wat de Joden verdienen, hier, dit vanwege de Palestijnen » (« Voici ce que méritent les Juifs et voici de la part des Palestiniens »).


 


De zaak behoort tot een Joods persoon, die als zodanig herkenbaar (keppel) is. Een paar dagen ervoor draaide dezelfde vrouw al rond de zaak op een verdachte manier. Ze had plaats genomen op een terras van een café dat zich juist tegenover de winkel bevindt. Van daaruit zat ze onzedelijke bewegingen tegen de eigenaar van de juwelenwinkel telkens als hij in haar richting keek, met of zonder klanten.


 


Wanneer de winkel gesloten was op zaterdag, nam de jonge dame een verfspray en bekladde het uitstalraam van de winkel over heel de lengte. Ze bekladde eveneens de voordeur, waaarop de praktische  informatie van de winkel stond, eveneens als, de bel en de deur handvat.


 


De eigenaar werd toen gewaarschuwd door een getuige.


 


De vrouw werd gefilmd door de veiligheidscamera’s. 


 


Klacht werd ingediend bij de politie op 9 november (PV n°BR.L4.039257/2010).

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now