Skip to content Skip to footer

Commentaar met antisemitische karakter op een raam van de Kerk van Waha

De internetsite van de Dienst voor Toerisme van Marche-en-Famenne vermeldt het raam ontworpen door Jean-Michel Folon voor de Kerk van Waha, waar men het volgende opschrift op kon lezen : « Les Juifs, coiffés d’un bonnet pointu, écoutent avec irritation en se bouchant les oreilles et le font lapider » (« De Joden, die een puntige muts dragen, luisteren met irritatie en dichtgestopte oren en laten hem bestenigen »), sprekend over het leven en de marteling van Sint-Etienne.


 


Ten gevolge van de reacties van het Centraal Israëlitisch Consistorium van België en het Centrum voor gelijkheid van kansen, werd het woord « Joods » door het woord « Notables » « Notabelen » vervangen.


 


Op 1 maart 2006, vraagt het Centrum voor Gelijkheid van kansen aan Monseigneur Leonard, hoge autoriteit van het bisdom van Namen-Luxemburg, om de mogelijkheid te overwegen om deze zin van de kerk weg te nemen zelf.


 


Op 9 maart, ontvangt het Centrum een antwoord van de diocesane secretaris van de commissie van heilige kunst, dat de afgekeurde zin in de gewenste richting zal gewijzigd worden.


 

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now