Skip to content Skip to footer

De term « youpin » gebruikt in een liedje dat op Fun Radio gedraaid werd.

Fun Radio draait het liedje « Dans Ma Rue » van de rapper Black M, waarin hij de term « youpin » gebruikt als hij het over de Joden heeft.

Het liedje gaat eerder over het samenleven in een buurt van Parijs, de 18e arrondissement. Terwijl de zanger voor alle andere categorieën mensen een neutrale term gebruikt, heeft hij het over « youpins » als hij de Joden vernoemt, wat een erg racistische en antisemitische connotatie heeft.

De Belgische Liga tegen Antisemitisme (LBCA) heeft naar Fun radio geschreven om te vragen het liedje niet meer te draaien, waarop de zender voorstelde om er live over te debatteren. Na het debat dat op 19 oktober plaatsvond tussen de Minister van Gelijkheid van Kansen Mevr. Isabelle Simonis, de algemene directeur van Fun Radio, Mr. Gregory Finn, en de voorzitter van het LBCA, Mr. Joël Rubinfeld, besloot de directie van Fun Radio het liedje niet meer uit te zenden.

http://www.lacapitale.be/1382520/article/2015-09-24/polemique-autour-de-la-chanson-dans-ma-rue-de-black-m-fun-radio-invite-a-debattr

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now