Skip to content Skip to footer

Een Joodse leraar verstoorde gedurende een opleiding op het antisemitisme

In Molenbeek vond een reeks interculturele ontmoetingen plaats met als doel toenadering tussen de Joodse gemeenschap en de moslimgemeenschap te bevorderen. Daartoe behoorde een vorming betreffende het antisemitisme  die verzorgd werd door Joel Kotek, professor aan de Vrije Universiteit van Brussel en specialist op het gebied van het antisemitisme en de Holocaust.


 


Terwijl binnenshuis levendige maar correcte uitwisselingen plaats vonden, probeerden  buitenshuis enkele personen de vorming te verstoren met behulp van een vuvuzela en een sirene en gebonk op de vensterluiken. Er werden ook slogans geschreeuwd: « Jihad, Hamas, Hezbollah » et « Kotek assassin » (« Kotek moordenaar »).


 


Op een uithangbord stond te lezen: « Hobbies des sionistes: mentir, torturer, voler, TUER ! » (« Hobbies van de sionisten: liegen, martelen, stelen, DODEN»).


 


De bedoening werd gefilmd door de deelnemers die aangevoerd werden door Nordine Saidi,voorzitter van de politieke partij Egalité (http://www.youtube.com/watch?v=NtTnu1386yU). 


 


Waarom een dergelijke reactie? Wel, omdat Joel Kotek Joods is en dus noodzakelijkerwijze  een moorddadige Zionist, volgens de betogers. Maar ook omdat hij kritiek heeft geuit op Dieudonné en duidelijk diens antisemitische en negationnistische uitspraken aan de kaak heeft gesteld tijdens een conferentie die op 20 september 2010 werd gehouden aan de Université Libre de Bruxelles.


 


Na de vorming, die binnenshuis is blijven doorgaan, hebben de organisatoren de politie erbij gehaald om professor Joêl Kotek naar de uitgang te begeleiden.

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now