Skip to content Skip to footer

Een leerling, slachtoffer van antisemitisme, van de Europese School weggehaald

Camille, een meisje van 15, werd van de Europese School in Ukkel weggehaald als gevolg van antisemitische beledigingen en pesterijen die sinds 2009 duurden.


 


Twee jaar lang noemden twee jongens van haar leeftijd haar « La Juive » (« De Jodin »), « Sale juive » (« Vuile jodin ») en verweten haar de Israëlische politiek tegenover de Palestijnen.


 


De beledigingen werden zowel binnen als buiten de school geuit en Camille durfde, uit vrees voor wraakneming niet, haar leraars op de hoogte te brengen van deze feiten.


Op een dag toen zij zich op straat bevond met een andere leerling, riepen de twee jongens deze laatste toe : « Ne reste pas avec elle, c’est une juive. » (« Blijf niet met haar, het is een Jodin »).


 


Uiteindelijk op 23 september, toen de Palestijnse Autoriteit haar toetreding bij de VN aanvroeg, schreeuwden zij terwijl zij een keffieh rond haar hoofd draaiden: « Palestine, Palestine ! Tu es palestinienne maintenant. » Palestina, Palestina! Nu ben je een Palestinese »).


 


Op die dag heeft Camille eindelijk de feiten bij haar moeder aangeklaagd. Deze laatste heeft dan de directie van de school gecontacteerd.


 


De twee jongeren werden « op strenge wijze tot de orde geroepen » en hun ouders opgeroepen. Hun lot werd nog niet vastgelegd door de directie van de Europese School. Intussen, is het het slachtoffer die van school moest veranderen.


 


Bron: Le Vif L’Express, 2 december 2011.

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now