Skip to content Skip to footer

Haatprekende uitlatingen op de website van « Knack »

Binnen het kader van een artikel dat in het Vlaamse weekblad « Knack » gepubliceerd werd, met als titel « Israëliër en Palestijn gedood bij grensgevechten », liet een surfer onder het pseudoniem « Keuleniscool » volgende verklaring achter :


« De recente agressie oorlog was erg, zeer erg , meer dan 1300 doden doordat de joden op vrijwel onbewapende vrijheidstrijders en burgers schoten en dit met grof geschut ! De joden schoten zelfs en dit met opzet …op VN-gebouwen , ziekenhuizen en scholen. Stop de super terreur van de joden en de tegen terreur van de Palestijnen. De super terreur van de joden bestaat o.a. uit : De muur van 700 km,op geroofde grond, erger en langer dan de Berlijnse muur en permanente grens controles, maakt van Palestina een groot getto. De bezetting en wangedrag van de kolonisten is mens-onwaardig. Door de bezetting van heel Palestina onstaat een economische wurging die als terreur wordt ervaren. De agressieve kolonisten, vooral die met die pijpekrullen, en die op geroofde grond, de Palestijnen terroriseren. Meer dan 10.000 Palestijnen die zonder veroordeling vast zitten. Het systematisch tergen van de Palestijnen en super leugens van de joden. Dit verziekt alles en iedereen. Ik spreek uit ervaring ! Ik ben er diverse malen geweest, niet als bevooroordeelde, maar als tourist. Stop de bezetting ! ».


 


De auteur heeft het nooit over “Israëliërs” maar alleen over “Joden”, over hun leugens en de straffeloosheid van hun daden.


 


Dit artikel zet aan tot antisemitische haat en werd overgedragen aan het Centrum voor Gelijkheid van Kansen.


 


http://www.knack.be/nieuws/wereld/israelier-en-palestijn-gedood-bij-grensgevechten/site72-section26-article28558.html

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now