Skip to content Skip to footer

Nazihuis in Keerbergen

Gelegen aan de Verensweg in Keerbergen, Vlaams Brabant, toont een huis duidelijk de ideologie van de eigenaar. Men ziet er  adelaars van de Wehrmacht, de letters ‘SS’ zichtbaar vanaf de straat, of ‘Mijn Kamp’ geschreven op de schoorsteen en een hakenkruis. 

Het bestaan van dit huis werd in 2014 openbaar gemaakt door de krant La Capitale. Vijf jaar later is de decoratie van dit rode bakstenen huis nog steeds niet veranderd, ondanks een proces verbaal van de lokale politie hoofdens verheerlijking van het nationaal-socialistische regime. Erger nog, er zijn nazi-elementen toegevoegd (totempaal met Hitlergroet bij de ingang, gele ster, zwarte hakenkruizen op een witte en rode achtergrond die hoog aan de bomen in de tuin hangen…). Op de zijbaan staat “Het adelaarnest”, de alpenwoning van Adolf Hitler. 

De eigenaar, Georges Boeckstaens, 76 jaar oud, voormalig korporaal van het leger, verbergt zijn bewondering voor de Fürher niet. 

In 2014 stelde de politie een pv van de overtreding op die naar het Leuvense parket werd gestuurd, die er echter geen gevolg aan gaf. Eind 2018 heeft de gemeente opnieuw contact opgenomen met het parket, met de hulp van Unia, die zich burgerlijk partij heeft gesteld, teneinde maatregelen te treffen. Het dossier werd heropend na de plaatsing van nieuwe symbolen op het huis.

https://www.rtbf.be/info/belgique/detail_la-maison-nazie-de-keerbergen-toujours-plus-ostensible-en-toute-impunite?id=10142829

http://lbca.be/presse/articles/279-la-maison-nazie-de-keerbergen-toujours-plus-ostensible-en-toute-impunite#.XIVKS4hKiUk

 

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now