Skip to content Skip to footer

Negationnistische links op de webpagina van de Grote Moskee in Brussel

Het Islamietisch Cultureel Centrum van België, de godsdienstige antenne van Saudi-Arabië in België , heeft links op zijn webpagina, www.centreislamique.be, staan die verwijzen naar twee  andere Saudi sites, www.whymuhammad.com en www.islamway.com, waarop negationnistische en xenofobe teksten te lezen staan.


 


De eerste site, WhyMuhammad.com, het uitstalraam van het internationale Comité ter ondersteuning aan de laatste van de profeten (CISDP), een groep die zowel in Ryad als in Washington is gevestigd,  verwijst de internetgebruikers naar de webpagina van Islamway, gevestigd in Abha, Saudi-Arabië.


 


Op die webpagina staan uittreksels te lezen van een boek van Abdallah H. Al-Kahtany betreffende « de Zionistische propaganda en de mythe van de Holocaust ».


 


De schrijver haalt o.m. een zogenaamde Amerikaanse specialist aan die, na Auschwitz te hebben bezocht, gezegd heeft dat het belachelijk is vol te houden dat de gaskamers werden gebruikt om mensen te vermoorden.


 


Dezelfde schrijver beweert dat er niet meer dan 300.000 Joden werden gedood tijdens de oorlog, « véél minder dan het aantal moslims dat werd gedood tijdens de Joodse Holocaust in Palestina ».


 


Het is niet de eerste keer dat de webpagina van de Grote Moskee in Brussel, voorgezeten door de ambassadeur van Saudi Arabië in België, doorverwijst naar negationnistische uitspraken.


 


Het agentschap Parlemento.com had reeds dergelijke feiten aan het licht gebracht in september 2009.


 


Na tussenkomst van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen in november 2009, hadden de verantwoordelijken de betreffende links gewist. Nu staan ze er weer op.


 


De Belgische wet verbiedt niet alleen het ontkennen van de volkerenmoord tijdens de tweede wereldoorlog door de nazi’s, het verbiedt ook het minimizeren van de holocaust. Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen werd betreffende de geincrimineerde teksten geconsulteerd en heeft vastgesteld dat ze zonder enige twijfel tegen de wet van 1995 indruisen. Het eiste dus de verwijdering van de links. Wat korte tijd daarna gebeurde.


 


(Bronnen : http://www.lesoir.be/actualite/belgique/2010-03-09/des-liens-negationnistes-sur-le-site-de-la-grande-mosquee-757717.shtml  en Le Soir, 10/3/2010, bz. 7)

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now