Skip to content Skip to footer

Verslag over het antisemitisme in België – Jaar 2013

Sinds 2001, identificeert Antisemitisme.be antisemitische handelingen in het hele Belgische grondgebied, en publiceert jaarlijks een verslag over antisemitisme in België.

In dit document vind u een lijst van alle bekende incidenten, onze werk methodologie, alsook een reflectie op anti-zionisme en een analyse van het afgelopen jaar.

Met betrekking tot het verslag van 2013, hierin zal niets vermeld worden over de aanval van 24 mei 2014 tegen het Joods Museum van België, waarbij 4 doden zijn te betreuren.

Tevens zult u niets vinden van de meest recente rapporten met betrekking tot Laurent Louis en Dieudonné, noch van de (verboden) Europees Congres van Dissidentie welke op 4 mei 2014 zou worden gehouden in Brussel.

Incidenten geïdentificeerd en geanalyseerd in dit verslag zijn ofwel gecommuniceerd of dat het onderwerp van een klacht over racisme zijn geweest. De cijfers in deze analyse, zijn zeker als gevolg van een trend, maar geven niet een nauwkeurig beeld van antisemitisme in België.

Antisemitisme kan niet worden gekwantificeerd in aantallen, maar ook door de ernst van de incidenten, zoals de tragische ervaring die de Joodse gemeenschap zaterdag 24 mei, jl.  heeft mee moeten maken.

Zolang de leden van de Joodse gemeenschap zich terecht onveilig voelen, de Joodse instellingen beschermd moeten worden, ze niet in staat zijn om veilig te bewegen net als elke andere Belg wanneer ze enig duidelijk teken van joodse identiteit (Kippa, Ster van David, …) dragen, moet antisemitisme bestreden worden en de politieke autoriteiten moeten alle middelen in deze strijd zetten.

Veel leesplezier

Antisemitisme.be – Rapport-Verslag 2013

De antisemitisme.be team

 

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now