Skip to content Skip to footer

Propos antisémites tenus sur le forum du site internet du « Het Laatste Nieuws »

Dans le cadre d’un article publié sur le site internet du quotidien flamand « Het Laatste Nieuws » intitulé « Israël veroorzaakt dagelijkse stroomstoring Gaza » et évoquant les mesure sprises par Israël à Gaza, des dérapages antisémites ont été retrouvés dans les réactions.


 


Ainsi, Henri Vandegaer (Tremelo) écrit : « Onder het nazi regime verloor ik familieleden o.a. mijn grootvader.Ik volg nu reeds 50 jaar het criminele regime van de joden in de bezette gebieden .Ik mag me gelukkig achten dat ik onder het Nazi regime heb moeten leven en niet onder het Israëlische!!!!!! »


 


Jan met de pet jan (Antwerpen) écrit : « emiel zou jou eens zien als ze je een week zonder elektriciteit zetten.Israël domineert gans de wereld in elke regering hebben ze hun post gevat ze mogen doen en laten wat ze willen zonder dat er één haar naar kraait.de arabische landen kunnen Israël niet boycotten omdat amerika daar touwtjes daar stevig in handen heeft maar hoe lang dat gaat duren is de vraag.door deze tafferelen komt het extremisme de kop opsteken en eens ze de boven hand hebben is het niet meer te houden. » 


 


Youssef Maestro (Lier) écrit : « idd bala van lummen ik deel je mening ze doen net hetzelfde wat hen overkomen is tijdens de tweede WO en toen amai kon duitsland niet hard genoeg gestraft worden en heel de wereld zelf in de bres voor hen… En robert renders vergeet niet dat de intifada is veroorzaakt is door een zekere sharon hé kerel dus zever niet van raketen of weet ik wat die israëlieten vernietigen in één keer dorpen en weet ik wat met tanks daar zeg je niets op hé… »


 


Et, enfin, Bala de Lumey (Lummen) déclare : « Het is een schande dat de internationale gemeenschap en Europa in het bijzonder deze terrorische natie laat begaan. ik boycot al 40 de Israelische producten, maar het wordt stilaan tijd om er een lager naartoe te sturen om Palestina te bevrijden en de grenzen van 1948 te herstellen. Het kan niet zijn dat we de nazi’s veroordelen en de Zionisten laten begaan. Dit is onmenselijk. »


 


L’incident a été relayé au Centre pour l’Egalité des Chances pour faire retirer ses propos qui sont de plus en plus fréquents sur ce site.


 


http://www.hln.be/hln/nl/1281/Israel-Palestina/article/detail/124365/2008/01/06/Isra-l-veroorzaakt-dagelijkse-stroomstoring-Gaza.dhtml

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now