Skip to content Skip to footer

Agressie tegen een jonge leerling van een joodse school in Antwerpen

Omstreeks 17u30, fietste een leerling van de lagere antwerpse joodse school Jesode Hatora, na zijn lessen huiswaarts. Toen hij zich onder de brug bevond van de Lamoriniërestraat, werd hij gestopt door een persoon die zich daar op zijn fiets en gemaskerd  met een bivakmuts bevond.


 


De persoon op de fiets vroeg de jongen waar hij woonde. Aangezien hij bang was, antwoordde hij niets. De aanrander heeft hem toen bij zijn hemd gepakt en tegen de muur gegooid. De jongen werd aan het hoofd geraakt.


Vervolgens, is deze persoon voortgegaan en het joods kind is huiswaarts gegaan zonder hierover zijn ouders in te lichten.


 


Verder in de straat heeft die zelfde persoon twee andere leerlingen van dezelde school die per fiets naar huis keerden dezelfde vragen gesteld (waar ze wonen, hoe ze heten…), ze niet door latend gaan tot ze zijn vragen hadden beantwoord. Zij deden dit wel en keerden in allerheil terug naar school, waar ze de bewaking verwittigden. Deze heeft de wijk rondgezocht zonder die persoon terug te vinden.


 


De volgende dag, op school,  toen het eerste slachtoffer over de twee andere slachtoffers gehoord hoordde, besloot hij om zijn verhaal te vertellen.


 


Zijn ouders hebben toen hem naar het ziekenhuis gebracht om een hoofdscan te laten maken. De jongen bleek een hersenschudding opgelopen te hebben maar werd niet in het ziekenheuis  opgenomen.


 


De politie werd op de hoogte gebracht en heeft een procedure gestart.


               

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now