Skip to content Skip to footer

Anti-semitische en negationistische woorden op een Internet forum van Het Laatste Nieuws

In het kader van een artikel betreffende het Israëlisch-Palestijns conflict, werd een discussie ondernomen op een Internet site van de Vlaamse krant “Het Laatste Nieuws”.


 


Een anti-semitische passage werd erin gepubliceerd door een zekere Henri Vandegaer uit Baal.


 


Hij verklaart : Hassan sidki, jij hebt natuurlijk gelijk. Het probleem is dat de pers in het Westen meestal in handenvan de joden is en dat in alle politieke partijen er een overvloed van joden zijn. Daar kan je je natuurlijk niet tegen verdedigen . Ik vind het spijtig dat de criminele bezetters van een land in dit forum gelijk krijgen en dat de meesten die hier schrijven geen enkel respect hebben voor het leven van een Palestijn . Ik heb geleefd onder de NAZI bezetting en het was minder erg dan onder de Joodse. ”


 


We vinden hier het simplistisch anti-semitisch cliché terug, waar de Joden over het mechanisme van de pers en de politiek heersen, ideeën die men terugvindt in werken zoals “De Protocollen van de Wijzen van Zion”.


 


Bovendien, komt de vergelijking tussen de naziebezetting en een joodse “bezetting” erop neer, om het onvergelijkbare te vergelijken, en valt duidelijk onder de wet van 23 maart 1995, met als doel de ontkenning, minimalisering, rechtvaardiging of goedkeuring van de volkenmoord, gepleegd door het Duits nationaal-socialistische regime gedurende de Tweede Wereldoorlog, te onderdrukken.


 


Het Laatste Nieuws werd op de hoogte gesteld, maar wenste de betwistbare woorden niet weg te nemen.


 


Inderdaad, daar zij, volgens hen, nauwe banden hebben met het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en daar deze geen formele aanvraag hadden gedaan om deze woorden te wissen, is het duidelijk voor de krant dat deze betwistbare reacties van deze Internetters “niet verkeerd zijn”.


 


Als gevolg daarop heeft het Centrum de verantwoordelijken van de site uitdrukkelijk gevraagd de woorden weg te nemen, wat uiteindelijk gedaan werd op maandag 7 mei 2007.

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now