Skip to content Skip to footer

Antisemietische commentaren op de Facebook pagina van le Vif L’Express

In een artikel getiteld « Les attaques de drones israéliens tuent plusieurs Palestiniens » ( « Israëlische drone aanvallen doden enkele Palestijnen » op 7/7 op de Facebook pagina van le Vif L’Express gepost kan men antisemietische en negationnistische commentaren lezen. Le Vif L’Express heeft de hele discussie rondom dit artikel laten verwijderen.

Men kon onder andere het commentaar lezen van een internaut ingeschreven onder het pseudoniem « Bashir Mounssi » die verklaarde: « de nazis zijn niet schurkachtig tegenover dit vuil zionistisch ras, gij denkt wanneer hitler hen in de gasovens heeft geworpen ( als die er waren, want het zijn zij de zionisten die daarover spreken of de verbrandingsovens) heeft zich niet vergist en heeft het maar aan de zionisten uitschot van de mensheid gedaan, zij stelen tot heden de gronden, doden doen wat er door hun hoofd schiet, god spreekt erover in onze heilige koran dat het vroeger een beter ras was, maar met al hun immorele doen, en ik noem ze niet allemaal, heeft god ze niet lief: wanneer gaan zij ophouden ik zeg het je NOOIT zij zijn zo, het zijn parasieten het is zoals de kankerziekte zij zullen stoppen wanneer de kanker behandeld zal worden het is een vervloekt ras, ja vervloekt door god de allemachtige ».

Of ook het commentaar van een internaut ingeschreven onder het pseudoniem « Brigitte Stroobants » verklarende: « de nazis waren krapuleus met hun MAAR zij zijn nog erger dan de nazis…. Zij stelen de gronden die hen niet toebehoren en doden daarvoor ook WANNEER GAAN ZIJ ERMEE OPHOUDEN ??????????????? »

De melding werd doorgeseind naar het Interfederaal Centrum voor Gelijkheid van Kansen.

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now