Skip to content Skip to footer

Antisemitische agressie in Aartselaar

Op vrijdag 24 mei, in het kader van een burenconflict, werd een vrouw in haar appartement te Aartselaar in de provincie van Antwerpen fysisch aangevallen.

Nadat de aanvallers op de deur van het haar appartement klopten en voor dat ze haar in haar gezicht sloegen verklaarden ze:  « Dirty Jews what the nazis didn’t finish we will finish » («Vuile joden wat de nazi’s niet afgemaakt hebben zullen wij afmaken »).

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis Heilige Familie overgebracht.

De aanval volgde op een reeks handelingen en woordwisselingen met antisemitisch karakter. Het slachtoffer van de fysieke aanval van Belgische afkomst en haar metgezel van Israëlische afkomst verhuisden op 1 mei 2013 in hun nieuw appartement. Nadat ze een mezzouzah aan hun voordeur geplaatst hadden werden ze meermaals in het midden van de nacht wakker gemaakt door vier van hun buren van Belgische afkomst, rond de twintig jaar oud, waarbij ze tegen hen zeiden: « Geen enkele jood zou in dit gebouw mogen leven ». Vervolgens, in het midden van nacht, klopten ze op hun deur waarbij ze zeiden: « Joden, we bellen de politie  » nadat ze aan de politie vertelden dat het koppel teveel lawaai maakte.

De informatie werd aan het centrum voor Gelijkheid van Kansen meegedeeld.

(PV: AN.56.LB.085782/2013GF)

Krantenartikel:

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now