Skip to content Skip to footer

Slogan “Khaybar, Khaybar, ya yahoud” gezongen tijdens een pro-Palestijnse demonstratie in Brussel

De slogan die live te horen is op Tiktok: “Khaybar, Khaybar, ya yahoud, jaych Mhammad sa (of saoufa) yaaoud”, wat betekent “Khaybar, Khaybar, oh Joden, Mohammeds leger zal terugkeren”, verwijst naar de slag bij Khaybar (7e eeuw).
Khaybar is een oase en natuurlijke versterking op de karavaanroute in het huidige Saoedi-Arabië. Toen de legers van de Islam het aanvielen, was dat niet om politieke redenen, maar alleen om religieuze redenen, en degenen die van religie veranderden werden gespaard. Aanvankelijk verzetten de Joden zich, maar ze verloren de strijd en werden allemaal afgeslacht, inclusief alle mannen en jongens van 12 jaar en ouder.
Vrouwen en kinderen waren bestemd voor slavernij, verkoop en dienstbaarheid, of seksuele slavernij. Toen ze dit zagen, vroegen de Joden van Khaybar die niet hadden gevochten (er waren verschillende vestingen) om vrede. Ze kregen vrede met de status van dhimmi en waren deelpachters op hun eigen land.
Deze strijd werd gestreden met een specifiek doel: het doden van de Joden die zich niet wilden bekeren. Het was een bloedbad dat om religieuze en etnische redenen werd aangericht.

Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Now